Behandling av mollusker för barn

Även om mollusker är en vanlig hudåkomma hos barn har många föräldrar aldrig hört talas om det. Den första erfarenheten blir ofta när man dushar eller badar sina barn och upptäcker små ärtformade konstiga runda kulor, inte sällan i armhålor eller på rumpan.

Mollusker är ofarliga
Innan man drabbas av panik är det viktigt att komma ihåg att mollusker är vanligt hos barn och helt ofarliga. Det som är jobbigt med mollusker är att denna hudsjukdom tar tid för kroppen att besegra och tyvärr är inte mollusker något som förskönar ett utseénde. Mollusker förekommer vanligast på barn upp till 12 års ålder. De vanligen något mindre än en ärta till formen och har en kraterliknande form i mitten.

Behandling av mollusker
Mollusker på fel ställen på kroppen, kanske på barnets hals eller ansikte vill man gärna få bort så fort som möjligt och orkar inte vänta ut en självläkning som kan ta flera år. Mollusken orsakas av ett poxvirus som sätter sig i huden. I likhet med många andra hudvirus är mollusken seg att få bort från kroppen. Nedan följer ett antal medel som har beprövad effekt mot mollusker. Det är viktigt att komma ihåg att mollusken är ganska lätt att ”torka ut” med tex alkohollösningar men att den ibland blommar upp igen då viruset överlever. Fungerar inte en behandling är det en bra idé att prova nästa. Nedanstående behandlingar mot mollusker är receptfria och orsakar inga biverkningar.

Den självklara molluskdödaren

Betyg [rating=4]
Zymaderm Molluscum är ett milt medel man penslar på mollusken. Medlet är 100% naturligt och skonsamt för ditt barns hud.
Lämnar ärr:  Nej
Lämlig för barn:  [rating=4]
Metod:  Naturligt medel som torkar ut och dödar mollusken.
Styrka:  [rating=4]
Slutbetyg:  [rating=4]
Pris:  299 kr